_Güell I Ferrer

From a storage shed to an English loft-style home.

Location:

Sabadell – Barcelona.

A real challenge to convert a place designed for storage into an English style home without losing the essence of industrial style.

The narrow façade and the elongated size of the premises helped with the desired house typology.

In order to preserve the austere beauty of the open-plan spaces, the structural beams were retained and a large skylight was opened in the centre of the house. This allowed the two floors to be flooded with natural light.

Next Disseny has finished highlighting this aura of spaciousness and serenity by providing minimalist and reminiscent furniture.

The result is a landscape dwelling whose interior, due to its structure, lighting, textures and materials, reminds us of a clear and spacious
duplex flat.