_Casa Palau

A single-family house with a garden on a plot of land, mostly distributed on the ground floor and with a swimming pool at the rear.

Location:

Palau Solità i Plegamans – Barcelona.

This type of space allows for façades facing onto four winds and to experiment with orientation in order to establish the rooms.

The areas for daily use are south-facing to make the most of the sunshine hours and the areas for night-time use are north-facing.

As it is on one level, it allows access to the outside from any point, whether it is the garden or the swimming pool.

The first floor breaks with the uniform structure and can be used as an office or guest room.

For the exterior cladding, we chose to use different materials and achieved a double effect.

On the one hand, we managed to demarcate the use of the rooms by cladding the bedrooms in wood and glazing the living room and dining room.

On the other hand, we enhance the beauty of each of these materials precisely because they are combined.

Finally, the pitched roofs were clad in dark sheet metal, framing the lines of the project.